Zweeds rabat

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
 • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
 • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
 • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
 • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Zweeds rabat

Koop gemakkelijk uw Zweeds Rabat Douglas bij Douglashoutgroothandel.nl. Zweeds Rabat Douglas planken worden ook wel potdekselplanken genoemd en zijn enorm populair. Potdekselplanken zijn de meest gebruikte Rabat planken van het moment en hiermee kunt u eenvoudig een gepotdekselde schuur, dichte schutting, woning of wand maken. Door de uitgefreesde sponning zijn de planken eenvoudig stapelbaar en dit zal u veel meetwerk schelen. Door wij onze Douglas Zweeds Rabat zagen uit gedroogd Douglas hout, zorgen we ervoor dat het hout na bewerking een minimale werking heeft.

Zweeds Rabat zwart

Bent u op zoek naar zwarte Zweeds Rabat Douglas planken? Dan bent u bij Douglashoutgroothandel.nl zeker aan het juiste adres. Onze zwarte Zweeds Rabat Douglas planken zijn verkrijgbaar in diverse kopmaten, afmetingen en lengtes. Zwarte Zweeds Rabat planken zijn te gebruiken voor het maken van mooie afgewerkte schuttingen die strak ogen. Maar hiernaast kunt u de planken bijvoorbeeld ook gebruiken voor het maken van een gepotdekselde schuur. Bij Douglashoutgroothandel.nl heeft u de keuze uit gecoate of geïmpregneerde planken.

Douglas Zweeds Rabat monteren

Omdat wij bij Douglashoutgroothandel.nl ons Douglas Zweeds Rabat hout zagen uit gedroogd Douglas hout zorgen we ervoor dat het hout na de bewerking nog minimaal werkt. Wanneer u het hout gaat monteren zal u ervoor moeten zorgen dat u te allen tijde de dikke zijde van de plank aan de onderkant plaatst. Om direct grondcontact te vermijden raden wij u aan om de onderste plank op een betonbandje te monteren. Bent u niet in de mogelijkheid om dit te doen? Dan is het ook mogelijk om de onderste plank minimaal 5 tot 10 cm los van de grond te monteren.

Wanneer u de volgende planken gaat monteren dient u de plank ongeveer 2 mm los van elkaar te monteren. Op deze manier is de plank namelijk nog in staat om te werken in koude/warme en droge/vochtige periodes. Zet de Zweeds Rabat Douglas plank vast met één schroef in het dikke gedeelte van de plank (net boven de sponning).

Potdekselschroeven

Wilt u de zwarte Zweeds Rabat Douglas planken gaan monteren? Dan kunt u gebruik maken van de RVS-potdekselschroeven in ons assortiment. Deze potdekselschroeven zijn voorzien van een zwarte schroefkop (gecoat), waardoor deze naadloos in de planken overgaan. Op deze manier is dan ook niet te zien dat u de zwarte potdekselplanken heeft gemonteerd in het hout. Onze potdekselschroeven zijn voorzien van een speciaal snijpunt, waardoor voorboren in de meeste houtsoorten niet nodig is.

Eigenschappen van Douglas Zweeds Rabat

Douglas Zweeds Rabat is een prachtige houtsoort, maar deze houtsoort heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit om dit hout te bestellen. Hieronder kunt u een aantal eigenschappen van het Zweeds Rabat Douglas hout vinden:

 • Het hout kan van nature snel scheuren bij het drogen van het hout; hierdoor kan het hout kopscheuren bevatten.
 • Vers gezaagde Zweeds Rabat Douglas planken kunnen splinters en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken) bevatten.
 • Doordat het hout gedroogd wordt kunnen er schimmels op het hout ontstaan. Deze schimmels zijn oppervlakkig en kunnen er gemakkelijk worden afgewassen.
 • Douglas Zweeds Rabat kan, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten, torderen of kromtrekken. Stel de planken zo min mogelijk bloot aan de zon of verwerkt de planken het liefst zo snel mogelijk.
 • Het is mogelijk dat het hout snel verkleurd door zonlicht.
 • Het hout kan harsplekken bevatten.
 • Het hout bevat noesten die los kunnen laten.
 • Overlengte kan voorkomen doordat het hout uit stammen wordt gezaagd.

Zweeds Rabat Douglas hout kopen bij Douglashoutgroothandel.nl

Voor vragen over Douglas Zweeds Rabat Douglas hout kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Ons team staat dag in dag uit klaar om u te helpen met al uw vragen. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0317 – 35 82 28 of u kunt een e-mail sturen naar [email protected] Uw houtproducten kunt u gemakkelijk bestellen op onze website en hierbij heeft u de keuze uit het thuis laten leveren van de producten of u kunt deze producten ophalen bij ons op locatie.