Geschaafd Douglas hout

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Geschaafd Douglas hout

Wilt u graag een strakke uitstraling geven aan uw bouwwerk van Douglas hout? Kies dan voor geschaafde staanders en gordingen. Ons geschaafde Douglas hout assortiment is terug gedroogd naar 18% en daarna glad geschaafd. Hierdoor is er veel minder scheurvorming en kans op vervormingen.

Douglas planken geschaafd

Op zoek naar geschaafde Douglas planken? Bij Douglashoutgroothandel bent u aan het goede adres voor geschaafde en gedroogde Douglas planken. Of u nu zoekt naar geschaafde douglas vlonderplanken, douglas planken voor dakbeschot met vellingkanten of geschaafde douglas sponningplanken, bij Douglashoutgroothandel zijn deze uit voorraad leverbaar.

Douglas geschaafd

Geschaafd douglas hout heeft een mooie strakke uitstraling doordat het oppervlak een gladde en afgewerkte uitstraling heeft. Naast de geschaafde douglas planken zijn er ook geschaafde en gedroogde palen, balken en regels verkrijgbaar. Hierdoor is het geschaafde douglas hout voor veel toepassingen te gebruiken zoals voor vlonders, gevelbekleding en overkappingen. Doordat het geschaafde douglas hout kunstmatig is teruggedroogd naar een vochtpercentage van 18% is het hout ook harder geworden.

Eigenschappen van de Douglas hout

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas hout staat bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten. 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas planken. Na binnenkomst kunt u het Douglas hout het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas hout verkleurd snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u het hout verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas hout kan harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas planken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Informatie".

Bestel geschaafd Douglas hout bij Douglashoutgroothandel

Heeft u vragen over de toepassingen van geschaafd en gedroogd douglas hout? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. De mogelijkheden van deze duurzame houtsoort zijn eindeloos. Online bestellen kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglas hout zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.