Douglas vlonderplanken

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Douglas vlonderplanken

Bent u op zoek naar Douglas vlonderplanken voor een betaalbare prijs? Dan bent u bij Douglashoutgroothandel op het juiste adres. Onze Douglas vlonderplanken zijn geschaafd en gedroogd, en zijn ideaal te gebruiken in uw tuin, op uw balkon of onder uw overkapping. De Douglas vlonderplanken hebben een dikte van 2,4 cm en een breedte van 13,8 cm. De vlonderplanken zijn verkrijgbaar in lengtes van 3 en 4 meter. De Douglas vlonderplanken hebben aan 1 zijde een grof profiel en aan de andere zijde een fijn ribbel profiel. U kunt zelf bepalen welke zijde u als zichtzijde gebruikt voor uw Douglas vlonder.

Montagetips voor Douglas Vlonderplanken

  • Zet de vorm van de Douglas vlonder uit met piketpaaltjes en een touw. Zorg daarbij dat de vlonder altijd iets afloopt, minimaal 1 cm per meter. Op deze manier vloeit het water van uw terras af. 
  • Leg op een vaste ondergrond anti worteldoek of grind. Bij grind heeft u meteen een goede waterafvoer en het voorkomt onkruid. Leg daarop stoeptegels van 30 x 30 cm. De stoeptegels legt u ongeveer 40 cm uit elkaar. In plaats van stoeptegels als draagvlak kunt u ook met piketpalen werken om de 60 cm, maar is arbeidsintensiever. Omdat alle palen dan op dezelfde hoogte afgezaagd moet worden.
  • Maak een raamwerk van regels van 4,5 x 7 cm. Plaats de regels op het midden van de stoeptegels. Leg de Douglas Vlonderplanken met een tussenruimte van 5mm, haaks op de regels. Gebruik voor de tussenruimte bijvoorbeeld een latje of duimstok van 5 mm.
  • Bevestig de Douglas Vlonderplanken op de regels met de DYNAPLUS® vlonderschroef 2 maal op iedere regel.   

Eigenschappen van Douglas vlonderplanken

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas vlonderplanken staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkte douglas vlonderplanken worden door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas vlonderplanken. Na binnenkomst kunt u de vlonderplanken het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas vlonderplanken verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de vlonderplanken verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas planken kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas vlonderplanken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Informatie".

Vlonderplanken Douglas koopt u bij Douglasgroothandel

Heeft u vragen over de toepassingen van het Douglas Vlonderplanken? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. Er zijn toepassingen mogelijk met deze duurzame Douglas vlonderplank. Online bestellen van Douglas Vlonderplanken kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglas Vlondeplanken met toebehoren zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.