Schuttingpalen

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Schuttingpalen

Bij Douglashoutgroothandel bent u op het goede adres voor Douglas schuttingpalen, geimpregneerde palen en hardhouten palen! Al onze Douglas schuttingpalen zijn vers en fijnbezaagd voor een scherpe prijs. Douglas schuttingpalen kunt u gebruiken voor het maken van uw schutting en zijn verkrijgbaar in maten van 7,5 x 7,5 cm kopmaat.

Geïmpregneerde palen

Geïmpregneerde palen worden veel toegepast bij de bouw van schuttingen, pergola's of tuinhuizen. Alle geïmpregneerde palen van Douglashoutgroothandel zijn onder KOMO keteldruk geïmpregneerd. Onder KOMO keteldruk impregneren betekend dat het word behandeld met legale verduurzamingsmiddelen die garant staan voor een lange levensduur. De verwachte levensduur van keteldruk geïmpregneerd hout is 10-15 jaar. De geïmpregneerde palen zijn bij levering groen van kleur. Deze groene kleur verdwijnt naar verloop van tijd en dan zullen de palen gewoon natuurlijk vergrijzen. 

Hardhouten palen

Hardhouten palen van Azobe hout koopt u bij Douglashoutgroothandel. Azobe hout is een zeer harde houtsoort en heeft een lange levensduur van minimaal 15 tot 20 jaar in vochtige omstandigheden. Hardhouten palen zijn wel gevoelig voor wisselingen in temperatuur, en droogte/vocht. Werking in hardhouten palen is dus niet te voorkomen. Hardhouten palen zijn verkrijgbaar in zowel ruw als geschaafd. Ruwe hardhouten palen worden vaak gebruik als de paal niet in het zicht komt en word begroeid met bijvoorbeeld hedera. Geschaafde hardhouten palen zijn 4-zijdig geschaafd en voorzien van dubbele v-groeven. Deze hardhouten palen zijn zeer geschikt als schuttingpaal die in het zicht is.

Hoe monteert u een Schuttingpaal?

Monteer de Douglas schuttingpalen op onze betonpoeren voor een luxe uitstraling. Als u een minder groot budget heeft kunt u de Douglas schuttingpaal ook monteren op speciale paalhouders. Zorg er in ieder geval voor dat de schuttingpalen niet blijvend nat worden wanneer ze onbehandeld zijn. Als u ze gebruikt als schuttingpaal behandel ze dan tot 10 cm boven het maaiveld. Deze behandeling zorgt voor een langere levensduur van uw schuttingpaal. Wij raden aan maximaal 3 meter te overspannen en anders een extra staander te plaatsen.

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit Douglas hout voor schuttingpalen, afkomstig uit verantwoord gekapte bossen. 

Eigenschappen van Douglas schuttingpalen

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas schuttingpalen staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. 
- Ruw, vers gezaagde Douglas palen kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas schuttingpalen. Na binnenkomst kunt u de schuttingpalen het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas schuttingpalen verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de schuttingpalen verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas schuttingpalen kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw schuttingpalen wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Informatie".