Douglas tuinschermen

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Douglas tuinschermen

Douglas tuinschermen koopt u bij Douglashoutgroothandel! Een Douglas tuinscherm kunt u gebruiken als een fraai schuttingdeel, eventueel afgewisseld met een trellisscherm wat u kunt laten begroeien. Voor onze Douglas tuinschermen wordt glad geschaafd hout gebruikt met afgeronde hoeken. Ook worden de Douglas tuinschermen geschroefd met roestvrijstalen schroeven voor een lange duurzaamheid. De Douglas planken worden gemonteerd op minimaal 2 liggers. Onze Douglas tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes van 180 cm. 
De Douglas planken van kunstmatig gedroogd voor een minimale werking van het hout. 

Douglas trellisscherm

Gebruik voor uw schutting een trellisscherm in een Doulas hout kader. De Douglas tuinschermen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 90 x 180 cm en 180 x 180 cm. Het tuinscherm heeft een houten lijst van 4,5 x 7 cm, met daarin een gegalvaniseerde staalmat van 4 mm dik en een maaswijdte van 7,5 x 7,5 cm. Deze Douglas tuinschermen zijn ideale windbrekers voor uw schutting, of om te laten begroeien met klimplanten. Bestel deze Douglas trellisschermen samen met Douglas palen en bevestigingsmateriaal.

Eigenschappen van Douglas tuinschermen

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas planken staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten. 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas planken. Na binnenkomst kunt u de planken het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas planken verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de planken verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas planken kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas planken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Informatie".