Douglas schoren

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Douglas schoren

Maak uw veranda of buitenverblijf af met onze kant en klare Douglas schoren. Een Douglas schoor verstevigd de gehele constructie van uw bouwwerk, maar heeft ook een sierlijke en mooi afgewerkte uitstraling. De fijnbezaagde Douglas schoren zijn aan 2 zijden 45 graden schuin gezaagd en worden vaak van de staander naar de dakbalken geplaatst. 
Douglas schoren zijn te gebruiken in combinatie met de volgende Douglas palen:
- douglas paal 12 x 12 cm
- douglas paal 15 x 15 cm
- douglas paal 20 x 20 cm

Bestel uw Douglas schoren samen met onze Douglas palen en maak een compleet bouwwerk van Douglas hout!

Eigenschappen van Douglas schoren

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas schoren staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Ruw, vers gezaagde Douglas schoren kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas planken. Na binnenkomst kunt u de schoren het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas schoren verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de schoren verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas schoren kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas planken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Eigenschappen".

Bestel Douglas schoren bij Douglashoutgroothandel

Heeft u vragen over de toepassingen van de Douglas schoren? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. Er zijn veel mogelijkheden met deze veelzijdige en duurzame houtsoort. Online bestellen kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglashout zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.