Douglas paal gedroogd & geschaafd 11,5 x 11,5 cm

Douglas paal gedroogd & geschaafd 11,5 x 11,5 cm

€--,--
€--,-- Incl. btw
Niet op voorraad
Afmeting: 11,5 x 11,5 cm - lengte 300/400/500 cmBewerking: Geschaafd en gedroogd Douglas hout - afgeronde hoeken Lees meer
Levertijd5-10 werkdagen
Voorraad0
Altijd scherp geprijsd!
Snelle levering in Benelux
Uitstekende klantenservice
Beoordeeld met een 10

Klantbeoordelingen

1000 beoordelingen

Wij hebben een divers assortiment geschaafde douglas palen voor een scherpe prijs. Douglas palen kunt u gebruiken als schutting, terrasoverkapping, veranda, het bouwen van een schuur, woning enz. Te koop vanaf 11,5 x 11,5 tot 15 x 15 cm kopmaat.  Naast geschaafde douglas palen hebben wij uiteraard ook onbehandelde douglas palen (bezaagd) in een divers assortiment afmetingen.

Geschaafde Douglas Palen kopen

Monteer de Douglas palen op onze betonpoeren voor een luxe uitstraling en als u een minder budget heeft evt. op paalhouders o.i.d. Zorg er in ieder geval voor dat de palen niet blijven nat worden wanneer ze onbehandeld zijn. Als u ze gebruikt als schuttingpaal behandel ze dan tot 10 cm boven maaiveld. Wij raden aan maximaal 3 meter te overspannen en anders een extra staander te plaatsen. Dus bij een veranda van 5 of 6 meter breed 1 staander in het midden onder de randbalken van bijvoorbeeld 5 x 15 cm.

Douglas hout is makkelijk te zagen. Wanneer u een randbalk rondom gebruikt van 4,5 x 16 cm kunt u gemakkelijk een inkeping zagen in de douglas paal van 4,5 x 16 cm. Dit staat fraai, maar zorgt ook voor een degelijke bevestiging. 

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit douglas hout, uit verantwoord gekapte bossen. 

Douglas hout eigenschappen

Douglas is een mooi, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit, levensduur van het hout

- Douglas hout staat bekend om zijn rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Zweeds rabat, veilingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd alvorens het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten 
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lente's. Na binnenkomst kunt u het hout het beste zo snel mogelijk verwerken, of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas hout verkleurt snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u het hout verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhout soort wat noesten bevat die los kunnen laten
- Douglas hout kan harsplekken bevatten
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw hout wat overlengte heeft bij levering, of niet helemaal haaks is afgekort.