Douglas dakbeschot

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - € 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - € 37,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 54,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 54,50
Douglas dakbeschot

Douglas dakbeschot, ook wel Geschaafde vellingdelen genoemd, zijn ideaal als dakbeschot voor uw schuur of overkapping. Als het Douglas dakbeschot van de onderzijde in het zicht blijft, geeft dit een mooi afgewerkte uitstraling. De Douglas vellingdelen geven een warme en luxe uitstraling aan uw dak ten opzichte van het gebruik van standaard plaatmateriaal. Ons Douglas dakbeschot is standaard gedroogd, hierdoor in er kans op minimale werking van het hout na de montage. De zichtzijden van het Douglas dakbeschot zijn voorzien van mooie vellingkanten. Ook zijn de planken voor Douglas dakbeschot aan 2 zijden glad geschaafd voor een strak eindresultaat. 

Dakbeschot Douglas koopt u bij Douglasgroothandel

Heeft u vragen over de toepassingen van het Douglas Dakbeschot? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. Er is veel mogelijk met deze duurzame Douglas plank. Online bestellen Douglas Dakbeschot kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglas dakbeschot zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.

Eigenschappen van Douglas dakbeschot

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u het Douglas dakbeschot besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas planken staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas dakbeschot en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas planken. Na binnenkomst kunt u de planken het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas planken verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de planken verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas planken kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas planken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Kijk voor meer hout informatie op onze pagina "Hout Informatie".

Bestel Douglas dakbeschot bij Douglashoutgroothandel

Heeft u vragen over de toepassingen van de Douglas dakbeschot? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. Er zijn veel mogelijkheden met Douglas dakbeschot. Online bestellen kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglas dakbeschot met toebehoren zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.